hírlevél | 2015. 02. 09.




Kreatív workshop és kurzus a betonipar következő generációja részére

2011 óta minden évben, így tavaly is megrendezésre került a BETON kurzus, amely egy kortárs képzőművészeti és betonbarkács workshop építészhallgatók részére. A koncepció lényege, hogy a betonnal kapcsolatos előítéletek elfeledtetése, hiszen a közhiedelemmel ellentétben egy könnyen kezelhető anyagról van szó.


A projekt célja, hogy a betonipar következő generációja önálló alkotásain keresztül megtapasztalja a beton felhasználásának sokféleségét és változatosságát, megismerje az anyagban rejlő hatalmas potenciált, ezáltal teret engedjen kreativitásának. A kurzuson öt felsőoktatási intézmény, mintegy száz hallgatója vett részt, elsősorban az építészet, a formatervezés és a szobrászat területeiről.

A programban tematikája 2014-ben a HIBRID volt, amelynek keretében három területről várták a betontárgyakat. Így készültek betonból ötletes és rendhagyó, ugyanakkor funkcionális ékszerek, bútorok és köztéri kiegészítők. A lelkes fiatalok munkáját szakemberek, tervezők és mentorok segítették. A workshop hazai cégek, a szervezők és a diákok közös együttműködéseként jön létre, non-profit módon minden évben, ezzel járulva hozzá a beton népszerűségének növeléséhez.

Forrás: betonworkshop.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2015. február 9.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton